حشرات خوراکي؛ راهي براي کاهش گازهاي گلخانه اي

منابع پروتئینی جدید مورد استقبال جوامع قرار خواهند گرفت؟

حشرات خوراکي؛ راهي براي کاهش گازهاي گلخانه اي

نوش جان کردن حشرات به جاي استيک مي تواند به عنوان راهکاري مثبت در کاهش انتشار گازهاي گلخانه اي مرتبط با پرورش دام مطرح شود. به گفته محققان با جايگزين کردن نصف مقدار گوشتي که در دنيا مصرف مي شود با ملخ و انواع لارو، استفاده از مراتع به حداقل 30 درصد کاهش پيدا مي کند و به اين ترتيب انتشار گازهاي گلخانه اي به مقدار قابل توجهي کم مي شود.علاقه نداشتن مشتريان به خوردن حشرات، يکي از مهم ترين چالش ها در محدود شدن مصرف آن هاست، حتي يک افزايش کوچک در اين زمينه با مزاياي زيادي همراه خواهد بود. براي حل اين مشکل پيشنهاد شده در پاره اي از غذاهاي بسته بندي شده از حشرات به عنوان يک افزودني استفاده شود. با جمع آوري داده هاي سازمان خوار و بار جهاني يا فائو دانشمندان اثرات مصرف گوشت و منابع جايگزين آن را بر محيط زيست مورد مقايسه قرار دادند و اين اولين پژوهش در نوع خود است. نتايج اين پژوهش که به سفارش برنامه امنيت غذايي انگلستان و در همکاري دانشگاه کشاورزي اسکاتلند، دانشگاه يورک، انستيتو فناوري کارلزروه و مرکز تحقيقات هوا و اقليم شناسي استراليا  صورت گرفته، در مجله «امنيت غذايي در جهان» به چاپ رسيد.
کشاورزي پايدار براي آيندهنتايج نشان مي دهد که کاربرد حشرات و جايگزين هاي ديگر مانند دانه هاي پروتئيني سويا از ديدگاه کشاورزي پايدار بهترين ها هستند، زيرا با حداقل انرژي و کاربرد زمين کشاورزي به دست مي آيند. در حالي که گوشت گاو بدترين انتخاب در اين ميان به حساب مي آيد. برخلاف پژوهش هاي پيشين و از ديدگاه توليد و کشاورزي پايدار، گوشت رشد داده شده در محيط آزمايشگاه از مرغ يا تخم مرغ گزينه بهتري به حساب نمي آيد، زيرا به مساحت برابري از زمين و انرژي بالاتري براي توليد نيازمند است. تيم تحقيقاتي اعلام کرده با نصف شدن مصرف فرآورده هاي حيواني از طريق استفاده از حشرات يا ساير جايگزين هاي پروتئيني، 1680 هکتار زمين در دنيا از زير فشار توليد خارج مي شود که از کل مساحت انگلستان، 70 برابر بيشتر است. صرفه جويي هاي مشابهي مي تواند با تغيير الگوي مصرف متداول به سمت استفاده بيشتر از گوشت مرغ و تخم مرغ به دست آيد. روشن شده که زمين مورد نياز براي تهيه اين مواد تنها اندکي بيشتر از حجم مشابهي از حشرات و جايگزين هاي گوشت خواهد بود. علاوه بر انتشار حجم قابل توجهي گازهاي گلخانه اي، دامپروري امروزي اثرات محيط زيستي ديگري هم دارد. در کل دنيا، چراگاه ها دو برابر سطح زمين هاي زراعي را تشکيل مي دهند و يک سوم کل محصولات را مصرف مي کنند. مدير پژوهش، دکتر پيتر الکساندر از دانشکده علوم زمين شناسي دانشگاه کشاورزي اسکاتلند، مي گويد: «مجموعه اي از تغييرات کوچک در رفتار مصرف کنندگان مانند جايگزيني گوشت گاو با مرغ يا ساير جايگزين ها مثل حشرات و سويا، کاهش اتلاف و از دست رفتن مواد غذايي و همچنين بهره بردن از حشرات در غذاهاي بسته بندي شده و تلاش براي معرفي آن ها به عنوان ماده غذايي به صرفه جويي در زمين کشاورزي و ايجاد سيستم هاي پايدار توليد مي انجامد.»دکتر دامنيک موران، استاد دانشگاه يورک و دانشگاه کشاورزي اسکاتلند، توضيح مي دهد: «چالش هايي که امروزه صنعت کشاورزي در دنيا با آن رو به رو است، در حال افزايش هستند و اين مطالعه برخي از منابع جايگزين غذايي را که مي توانيم در آينده نزديک به عنوان راه حل هايي براي کاهش خسارات به محيط زيست در نظر بگيريم، نشان مي دهد.»

منبع: مجله دانش بنیان

کلمات کلیدی
//isti.ir/Zbpg